Sunday, August 23, 2009

~doa seorang kekasih~




Doa Seorang Kekasih

Artist: In-Team
Song Category: Nasyid

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

----------------------------------
Bila aku dengar lagu nie...hm,,,...hati rase tenang. hm..entah.......
moga2 hajat dihati Allah makbulkan....

aaminnnn..



Saturday, August 22, 2009

~maen layang2......~









hari tu lina ade ckp g men layang2 ngn encik tunang kn??? heheh///....nie ade sikit gmbr. huhu..... quality gmbr kureng, gune kamera fon je. kamera x bwk la. huhu...kan hari tu ngah merajuk..heheh....x terpk nak bw ape2.....
(ha!!! kan dah menyesal...)


k..ape2 pun...... inilah kami......


2 hati bertemu...lalalaaa//heheh

Thursday, August 20, 2009

~air mata duka bertukar gembira~



salam semua...

pg tadi......

saye menangis. BURUK.... umur 21.. tapi nangis cam budak2.... terase...aishh...nape la saye menangis... bende kecik je pun....saye malu..heheh





petang.......
saye menangis jugak...
tapi.....

kali nie tangisan gembira....




kenapa????????
heheh...nak tau????


hehe.....ade seseorang dtg. saye tengah ade program.... KITE FESTIVAL. budak2 1st year landscape wat. saye pegi...sebab saje2 je....

tetibe.....hati yang sedang berduka...tetibe rasa lapang... mcm sejuk je.... saye rase mcm nk talipon en.tunang,,.... saye nk kate...saye mintak maaf. ye...saye mengaku....semalam saye kecik ati ngn die... wuuuu...saye bersalah...sebab saye merajuk ngn en.tunang saye.....tetibe.... tengah program...hp bunyi....

kau gadis ku yang cantikk....
cuba lihat aku disini...
disini ada aku yang cinta padamu...la..la..la.....
(lagu ape ea??? entah la...)

dan nk tau what happen???? en.tunang dah berada kat depan mahalah@ bilik kat kolej. ya allah...................bersalahnye saye.... saye dah wat en.tunang dtg sini.....

saye pun bw moto....vrommmm......vrrrommmmm.........terus g jumpe en.tunang. jumpe2 je...memang sekali lagi....air mata mengalir... kenape???? entah...saye pun tak tahu......

en.tunang dtg direct pas mesyuarat.... dah la before tu pun sibuk ngn budak2 yang nk exm.....

hmmm.......then...sy ajak en.tunang maen layang2 same ngn kitorang. n.....yang pasti...die lagi cekap dari sye... (tunggu........nnti org blaja men layang2 giler...siap la...)

and....

ape yang boleh saye kat hari ini.....

1.saye bersalah..... saye tak patut kecik ati... sy x nk wat lagi...x mo...x mo...
2.saye tau...en.tunang sayang saye.....
(wahai insan2 di luar sane...sila lah hargai insan yang menghargai korang............)
3.saye jatuh hati lagi dengan en.tunang saye.........


(terima kasih Ya Tuhan......kau kurniakan anugerah ini......... aku bersyukur.......)

hargailah oarang yang menghargai dan menyayangi kita...

Wednesday, August 19, 2009

~air mata mengalir lagi............


aku..................
.....................................
.............................


......................................
masih seperti semalam ...

air mata.....
mengalir deras..........

seakan tanpa penghujung..........

entah...
aku pun x tahu.......

entah bila akan berhenti

~sayu hati

a

hari nie.............bulan mengambang..
.

hmm.entah....aku x tau kenape tetibe rase blurr... rase mcm pending..... rase mcm stuck...... n segala mcm rase.......aku tak tahu...........................

3 bulan before our big day....
hmmmm...1001 satu perkara dlm fikirn aku......
mampu ke aku handle semua nie............
mampu ke........???
betul kate orang, sbnrnye kawin nie mudah. cume budaye dan kehendak yang wat ia rumit.. betulll.........aku sokong......

en.tunang kate...aku perfectionist......hmm....mungkin ye....
sebab aku pk....kawin kan sekali.... tapi awas.....tak la smpai mengggila. aim aku tetap jimat n puas hati....

tapi entah...aku rase mcm berat....................................................................
kenape ea??? kwn2 yang bakal kwen pun rase bende yang same ke????? hmm.....entah la....aku x tau kenape aku rase cmnie.......

.

semua bende aku kene pk..... survey sane...survey sini....hmm.........semuany sbb nk cut cost n nk choose the right one... tp entah.....aku xtau....kenape aku hari nie.............

banyak bende aku wat dlm mase yang same..... isnin to jumaat, study n buat kad kawen.... sabtu n ahad, wat cenderamata kat umah...

hmm...............aku tak tau kenape mlm nie air mata aku senang je mengalir....... i need someone....... yang aku bleh share same........ yang aku leh gtau semua....... tapi...bleh ke die faham hati aku....faham kehendak aku....

dan.....air mata aku mlm nie mengalir lagi.....

ya allah.....betul ke jalan yang aku pilih nie...??? kahwin ketika belajar?? ini ke jalan yang terbaik untuk ku??? ya allahh....aku rase sesak.........entahh....aku x tau kenape...

hmm....biarla.....biar air mata menjadi peneman ku untuk mlm ini..... biar die mengalir mengikut rentaknya..........

kahwin???? hmm..entah
belajar??? keutamaan aku.......

dan aku???? ahhh...air mata semakin deras.............


.

Tuesday, August 18, 2009

~mc vs kad kawen


huduhnye muka aku time nie... ( en.tunang tetap sayang knnnn??? kan????? heheheh......)


salam semua.... huhu...hari nie lina x g clas.. bdn rase len mcm... n seperti yang dijangka....doktor pon kate bende yang same.....

en.tabib uia kate.." saye risau demam awak makin teruk.. akhir bulan lepas awak baru je demam panas, n kali nie x sampai 2 minggu, symptom yang same berulang kembali. awak rehat. saye bg cuti 3 hari. sabtu dan ahad memang cuti kn. awak duduk bilik atau balik rumah...."

alamak!!!! mcm batu jatuh atas kepala. terbayang mdm jamilah. site inventory kene redo. submit jumaat nie....... terbyg plak muka q,pia,nana,k.aisya,ais,apai.....ya allah.......mcm mane nie.

aku pn balas......" dr,tapi saye byk keje. projek kene submit jumaat nie.....saye tak boleh..blaa.....bla...bla...................dan panjang2 aku bebel"

n dengan senyum pak tabib yang hensem tu balas....: " itu nasihat saye pada awak, antibodi awak lemah. bile awak pergi kelas, awak dah buka peluang untuk org len kene mcm awak...... awak nak demam mcm hari tu? "

aku x puas hati........"tapi doktor.......badan saye x panas....batuk dah kurang..n bla...bla...bla...."

doktor ynag hensom tu senyum lagi...." terpulang kat awak, tapi saye rase awak tau kondisi badn awak.....dan ini mc awak. awak fikirlah sendiri..."


fuhh........doktor nie...aku cekik baru tau. aku pun satu...pi bertekak ngn doktor tu wat pe.......tu la..dulu suh blaja medic x nak.....(giler bapak susah woooo...)...ni sekarang suka2 nk lwn cakap doktor... hishhh!!!.. hmm..yela22......aku follow. tapi aku tetap akan wat projek tu kat bilik. itu sudah musti. research bout fasilities,utilities, and aminities.....n also landscape element,... kalo x...NIGHTMARE woo.... so dengan ini, selama 3 hari....aku akan menjadi penunggu setia bilik..........
bear ni bukan kene H1N1 tau...


kad kahwin??? hmm....on proses. tq to wani, ayu, ina....n myself. huhu...byk g kene wat. 1000 tu.. huhu....encik tunang pun jeles. n suh ku wat skali. adoii...demi sayangku padamu wahai encik tunang, daku menurut perintah. ......

nk tengok design??? heheh...tunggu....... sabo ea..... dah siap karang...aku tunjuk. HANDMADE tu... heheh...x sia2 mak abah hantar ku amek landscape kat uia... heheh'

(korang...doakan aku tabah tok potong2 kad tue ea.... huhu.........tebal tu board tok kad kawen tu.......ade machine x??? heheh)

Sunday, August 16, 2009

~rindu bertandang dihati~



hari nie presentation site inventory and analysis. aku wat part facilities, utilities and amenities. hmm....mlm td x tito... tp alhamdulillah...dapat tito sekejap. kat surau kaed. kul 4.30am.

tp yang plg giler....x leh tido sbnrnye. mate dah segar. tapi aku tau...kalo x tido.....esok aku sakit. soo..baik aku tido. paksa diri gak. hmm....tetibe teringat orang dikampung. seminggu nie die x brape sht. batuk.....selesema...penin pale... hmm......sabar ea en.tunang. ........

hmm...nk lelap mate punye payah. tup22....bukak hp..... tengok gmbr.... ZUPPPP!!!! teringat kenangan dulu2.... time mula berkawn..bercinta....n akhirnya...dipinang( hehe...cam geli je ayat nie) hm....tp memang serius......kalo ikut aku x yah la tunang2 nie.....sok nikah je terus. hmmm...tapi en.tunang dengan sabarnye kate...." x pe....kite tunang dulu. abang nak syg rase keadaan bertunang..... sebab bende tu sekali je seumur hidup......" hmm..aku pn berpk kejap. betul gak kate die tu...kan??? kan....?? so aku pun follow je.

hmm.....entah la.... aku baru admit ape orang kate. bile dah bertunang nie...dugaan nye lain sket. lagi hebat dari mase bercinta. mcm2 datang.... ya tuhan...moga diberi kesabaran dan kecekalan kepada kami dan bakal2 pengantin diluar sane.

hm......tengok balik gambar tu....tetibe mengalir air mate. hmm.....tersentuh hati kecil aku. terdetik dalam hati...ini ke lelaki yang bakal menjadi abah pada anak2 aku?? ini ke lelaki yang bakal menempuh ranjau suka duka kehidupan bersama aku? nie ke orang nye yang sanggup menyediakan bahuny untuk aku time aku nanges..... hmmmm.....ya allah..kau kurniakan lah kepadaku petunjuk....

tapi.....demi tuhan......hari ini aku rindu padanya.. Ya allah...aku merindui hambamu, kau sampaikan lah rinduku padanya. .........

mata beradu bertemankan rindu,.................
.